Pyrite Kollekció

„A Pyrite ásvány ritka formája, többszögletességének és tükörfényességének egyedisége szerelem volt első látásra.”

Ezek a Spanylországból származó ásványok ihlették meg Wessely Dorkát, a Wessely Jewel márka ékszertervezőjét és alapítóját, hogy létrehozza Pyrite kollekcioját. Amint a kollekció neve is sejteti, a Pyrite kő áll ezeknek az ékszereknek a középpontjában. Ezek az ásványok, kövek csiszolatlanok, s nincsenek módosítva felhasználásuk során. Így Dorka, a természetben rejlő naturális erőt is belefoglalja az örök darabokat jelentő ékszereibe.

A Pyrite kőről

A Pyrite követ a bolondok aranyának is hívják, a megtévesztő, aranyröghöz hasonló csillogása miatt. Nem csak kinézete miatt egyedi ez az ásvány de gyógyhatással is bír. Jótékonyan hat a csontokra, serkenti a sejtképződést, hatása kiterjed a DNS esetleges károsodásainak javítására, hasznos a tüdőnek, enyhíti az asztmát és erősíti az emésztőrendszert. Pszichés hatásai sem elhanyagolhatóak; a Pyrite eloszlatja az aggodalmat és a csalódottságot, fokozza az önbecsülést és a magabiztosságot. Nőknél segít leküzdeni az alárendeltségi, kisebbségi komplexust. Képes fokozni a szellemi aktivitást az agy vérellátásának serkentésével. Fejleszti az emlékezőtehetséget. Növeli az energiát és segiti megszüntetni a kimerültséget.

Ebben az ékszerkollekcióban természetes és mesterséges felületek keverednek egymással. A viaszból készült alap faragása és átdolgozása, s a forma fémkiöntése után, a Pyrite ásvány behelyezésével összhangba kerül a letisztult felület a durva felülettel, s így a Pyrite ásvány stílusát követve kiemeli azt, egyediséget és különlegességet kölcsönözve a kollekció darabjainak.

Minden egyes darab kézzel készül, a Pyrite gyűrűktől kezdve a karkötőkön át a medálokig. Mivel minden ásvány különböző, így nincs két egyforma gyűrű, karkötő vagy medál. Az ékszerek három rétegű 14 karátos aranyozással, illetve rhodium (platina) bevonattal készülnek de rendelhetők 925 sterling ezüst variációban is.