Rock Kollekció

A Rock kollekció karkötőit és fülbevalóit az eltérő gyógyhatású ásványok és a zúzott üveg különböző formákban való megjelenítése jellemzi. Ebben a kollekcióban is a természetes és durva felületek ellentéteiből kialakult játék a meghatározó. A Wessely Jewel Rock karkötőinek készítése során, Dorka ásványokat helyez az alap, már kiöntött és kezelt színesfém karkötő formákba, melyeket az adott ásvánnyal azonos színű műgyantával rögzít. A folyamat nehézségét az adja, hogy ezek az apró ásványok puzzle-szerűen, egyenként vannak behelyezve, mely egy igencsak hosszadalmas folyamatot eredményez.

A Rock kollekció fülbevalói is hasonlóan készülnek, az egyedüli különbség az, hogy itt ásványok helyett zúzott üveg, illetve zúzott tükrök felhasználásával éri el a készitő a különleges, a Wessely ékszerekre oly jellemző, már-már a szobrász faragásokhoz hasonló felületi kitüremkedések kompozícióját.

Az ásványokról

A különböző színű karkötők mögött, különböző ásványok rejlenek.

LAPIS LAZULI – AZ IGAZSÁG KÖVE

A Lapis lazuli vagy más néven lápisz lazuli, lazurit, lazurkő, mind ugyanazt az ásványfajtát jelölik. Régen az uralkodók kövének tartották, azt jelenti kék kő. Stresszoldó hatása van, megszünteti a depressziót, erősíti az immunrendszert, és energiával tölti fel a szervezetet. Egyensúlyba hozza a mirigyek működését, leginkább a pajzsmirigyre van jótékony hatással és a torokra. Hosszú távon viselve, csökkenti a magas vérnyomást, és nyugtatja a szívet. Tulajdonosának önbizalmat biztosít, és fejleszti a kommunikációt. Erős spirituális kő, gyorsítja a spirituális fejlődésünket, és meditáció közben hasznos társunk lehet. Védelmet nyújtó ásvány, a negatív energiákat távol tartja viselőjétől.

TÜRKIZ – A SORS KÖVE

A Türkiz a végzetet mutatja be. Az egyik leghatásosabb gyógyító ásvány. Biztosítja a vigaszt és a jólétet a lélek és a test számára. Védelmet nyújtó kő, s emberemlékezet óta amulettként használják. Úgy tartják, megváltoztatja a színét, ha veszélyt vagy hűtlenséget jelez. A Türkiz egy tisztító kő is egyben. Eloszlatja a negatív energiát, megtisztítja az elektromágneses szmogot, és védelmet biztosít a környezeti szennyeződésekkel szemben. Pszichés hatása: erősítő kő. Megszünteti a mártíromságra való hajlamot vagy az önszabotázst. Belső nyugalmat biztosít, miközben nagyon is éberek maradunk, és segíti a kreativitás megnyilvánulását. Megszünteti a hangulathullámzást, s romantikus szerelemre is ösztönöz.

KORALL – A LELKI HARMÓNIA ÉKKÖVE

A Korall hatásai között fellelhető a testet feltöltő erő és energia. A Korallt már ősidők óta ismerjük és szeretjük is viselni. Segíti a vérképzést, egyensúlyt teremt a szervezetben. Megszünteti az aggodalmakat, nyugtatja a lelket. Jótékony hatással van a koleszterinszintre, az erekre, valamint csillapítja a lázat. Serkenti az emésztést, a máj, és a nyirokrendszer működését. Támogatja a csecsemőmirigyet, és az emlékezőképességet. A Korall esztétikai értéken túl jelentős lelki hatással is rendelkezik. Miután a tenger mélyén él a tenger nyugalmát, végtelen szépségét és erejét hordozza. Színétől függően a kristálygyógyászat szerint eltérő funkciókkal bír; a fehér korall elűzi a gondokat, segíti a tiszta, pozitív gondolkodást, míg a rózsaszín korall a nőiesség, a tiszta, gyengéd érzelmek felélesztéséért és megtartásáért hasznos. Úgy tartják, hogy megvéd az irigységtől, a negatív érzelmektől, de még a féltékenységtől is.

HEMATIT – EZ AZ ÁSVÁNY FOKOZZA AZ AKARATERŐT, MEGBÍZHATÓSÁGOT, ILLETVE BÁTORSÁGOT AD ÉS VÉDELMET NYÚJT VISELŐJÉNEK

Nemcsak magabiztosságot ad de gazdagítja az egyéniséget. A Hematit erőt és szilárdságot ad viselőjének. Építi a testet, elsősorban legyengült szervezetnek van rá szüksége, komolyabb betegségek után elősegíti a felépülést és a gyógyulást. Elősegíti a sebek gyógyulását, még az égési sérülések is gyorsabban gyógyulnak a segítségével. A rendszertelen menstruáción is javít. A terhesség alatti fáradtság enyhítésére kiválóan alkalmas. A hematit használatával javíthatunk életminőségünkön, fokozódik vitalitásunk.

ÓNIX – AZ ERŐ KÖVE

Az Ónix mentális erősítő, amely csillapítja a nyomasztó félelmeket és aggodalmakat. Felruház bennünket azzal a felbecsülhetetlen képességgel, hogy bölcs döntéseket tudjunk hozni, s támogatja a logikus gondolkodást. Fokozza a koncentrációnkat és az öntudatunkat. Nagy segítsége lehet a labilis emberek számára, mivel kiegyensúlyozza az energiaáramlást a szervezetben. Erős védelmező ásvány, távol tartja a negatív entitásokat. Fokozza az életerőt, a kitartást és támogatást nyújt stresszes helyzetekben. Segítségével felszínre hozhatjuk a régi fájdalmakat, amelyeket megszüntethetünk a fizikai testen alkalmazott kristályterápiával. Az Ónix erősíti a fogakat, csontokat és jótékonyan hat a csontvelőre.

HOWLITE – A NYUGALOM KÖVE

Szembesít gondolataim káoszával. Segít rendet rakni. Segít megbékélni önmagammal, így fel tudom tárni önmagam értékeit. Más néven Magnezit ásványnak is nevezzuk, a 18. században fedezték fel. Magnézium tartalmának köszönhetően oldja a görcsös fejfájást és megnyugtatja a szervezetet. Zsírégető hatása van, mivel felgyorsítja a zsír anyagcseréjét a szervezetben, így nélkülözhetetlen segítség lehet a fogyókúrázók számára. Segíti a magnézium felszívódását, egyensúlyban tartja a szervezetben a kalciumszintet és kiválóan alkalmazhatjuk rosszullétek esetén is. Méregteleníti a szervezetet és semlegesíti a testszagot.